Skip to main content

Egyéni pszichoterápia

Az egyéni pszichoterápia többek között szorongásos zavarok, önértékelési zavarok, szociális szorongás, traumák, poszttraumás betegségek, pánik, depresszió, evészavarok, túlsúly, és bizonyos pszichoszomatikus betegségek esetén nyújthat segítséget. 

Az embert helyezi a középpontba, a figyelmet rá összpontosítja. A pszichoterapeuta tudományosan kidolgozott módszer szerint jár el, módszereit szakmai tudásából és tapasztalatából meríti. A pszichoterápia egyik jellegzetessége, hogy megismételhető törvényszerűségekre épül. Ezért csak azt tekinti ténynek, ami megfigyelhető, irányítható, objektív körülmények között megismerhető. Sikere ellenőrizhető. 

Minden terápiás irányzatnak, technikának meg van a saját hatásmechanizmusa. Miközben nagyon fontos, hogy valamennyien tisztába legyünk azzal, hogy a változásért mindenkinek önmagának kell tennie. A terapeuta terelgeti kliensét, valahogy úgy, mint egy idegenvezető, aki körbevezeti a látogatóit saját házuk termeiben. (I. D. Yalom, 2002.) Azonban a terápiához bátorságra, elköteleződésre és felelősségvállalásra van szükség. Valamint arra, hogy készek legyünk feláldozni eddigi gondolkodásunkat és viselkedési mintáinkat. Az is lehet, hogy bizonyos dolgokat el kell engedni a változásért cserében. Viszont a befektetett munka hosszútávon megtérül. 

Minden ember rendelkezik azzal a vele született erővel, hogy változtathat, átalakulhat személyesen, kollektív módon és globálisan is. Aki viszont nem akar változni, az nem fog tudni felkészülni a világban zajló változásokra sem. 

A pszichoterápia célja

A pszichoterápiás ellátás eredményei lehetnek a hatékonyabb kommunikáció és problémamegoldás, szabadabb döntéshozatal, mélyebb érzelmi élet, az elszigeteltség érzésének csökkenése, zavartalanabb emberi kapcsolatok, az önbizalom növekedése, egy értelemmel telibb életvitel, nagyobb saját érzelmi mozgástér, teljesebb belső szabadság, stabil integritás.

Hogyan történik?

Az első találkozás alkalmával egy 60 perces beszélgetés során felmérem az állapotát. Előfordulhat, hogy a beszélgetés önmagában nem mindig elegendő. A pszichés állapot alapos felméréséhez ma már hozzátartozik objektív mérőeszközök használata is. Ez kicsit hasonló az orvossal való találkozáshoz, amikor laborvizsgálatok készülnek. Amennyiben pszichoterápiás ellátásra kerül sor, annak során az állapotváltozás követése érdekében kérdőívek kitöltésére  kerülhet sor. Amennyiben rendelkezik korábbi pszichológiai kezelésről szóló egészségügyi dokumentációval, azt kérem, hogy az első találkozásra hozza el. 

A pszichoterápia alapfeltétele egy bizalomteljes, személyes kapcsolat, amit veszélyeztet, ha párhuzamosan két helyre jár. Ezért a szakmai alapelvek közé tartozik, hogy egyszerre csak egy pszichoterápiás kezelésben lehet részt venni.

Hogyan jelentkezhet be hozzám?

Első konzultációra a Bejelentkezés rendelésre oldalon foglalhat időpontot. Továbbá hívhat a 06 30 361 0577 telefonszámon vagy írhat email-t a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szolgáltatási díjak/keretek

  • Első konzultáció (60 perc)

    25.000 Ft

  • Egyéni pszichoterápia (50 perc)

    22.000 Ft/alkalom

A terápia egy előre egyeztetett fix idősávban zajlik, általában heti gyakorisággal. 

Pszichoterápiás módszerek

Kognitív viselkedésterápia

A terápia során a pácienseink egy olyan technikát sajátítanak el, mely segítségével a gondolkodás megfigyelhetővé, értékelhetővé, és módosíthatóvá válik.

Katathym imaginatív pszichoterápia (KIP)

Az imaginált képekben megjelennek az érzelmek, a konfliktusok, a fontos belső tárgyak és kapcsolati minták, s a velük folytatott munka magával hozza a személyiség változását.

Egzisztenciális pszichoterápia

Az egzisztenciális pszichoterápia az egyén létében gyökerező alapvető félelmekre (halál, szabadság, elszigeteltség, jelentés nélküliség) és ezek kezelésére  fókuszál.

Pin It

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon