Skip to main content

Női Önismereti Csoportok

MÁS Hangon, tabuk nélkül

Új csoport indul
2024 márciusban!

A rendszeresen indított női önismereti csoportjainkban a női lét/emberlét alapkérdéseivel foglalkozunk; a női értékek felfedezésére, felszínre hozására, és vágyaik, szükségleteik érvényesítésére törekszünk.

"Te is rakd le saját puzzle darabodat, hogy még teljesebbé váljon a kép!"

Az őszinte és tabuk nélküli beszélgetésekkel, „együtt gondolkodásokkal”, a pszichoterápiás gyakorlatok során felszínre törő érzelmek-érzések közösen történő elemzésével elhagyunk valamit a hozott örökségünkből, lépésről lépésre közelebb kerülünk valódi önmagunkhoz, és végül eljutunk oda, ahol a saját életünket élhetjük! Így nemcsak magunknak teremtjük meg a lehetőséget a harmonikusabb, teljesebb életre, de gyermekeink számára is!

Az egyik ilyen fontos téma az „anyaseb”, a női lét egyik gyökér-fájdalma, az a generációról generációra továbbadott tévhit, hogy mi nők kevesebbet érünk, alacsonyabb rendűek vagyunk. Azért nevezzük „anyasebnek” ezt a degradáló, téves és ártó hiedelmet, mivel gyakran az anyánktól ered, a vele való kapcsolatunkban gyökerezik. Nagyrészt anyánktól függ, kivé válunk; tőle származnak a magunkról és a világról alkotott első (és sokadik) képeink, benyomásaink. Az édesanyánkhoz fűződő viszonyunk gyakran egy túlidealizált képként él bennünk, amit megkérdőjelezni nem illik. Félreértés ne essék: nem az a cél, hogy a csoportos foglalkozások során kígyót-békát kiabáljunk az anyákra, akik nem jól szerettek, hiszen nagy eséllyel ők maguk észre sem vették, milyen terheket is pakoltak valójában gyermekükre. Mi a tabukkal akarunk leszámolni, azzal a társadalmi és egyéni szinten is létező korláttal, aminek eredményeként bizonyos dolgokról nemhogy kritikusan szólni, de kritikusan gondolkozni sem szabad.

INK_8 csoport dátumok:

Első bemutatkozó találkozó:
2024. március 01. 17.00-20.30 óráig

Dátumok:

2024. március 02-03.
2024. április 6-7.
2024. május 25-26.
2024. junius 29-30.
2024. július 13-14.

nyári szünet

2024. szeptember 21-22.
2024. október 19-20.
2024. november 16-17.
2024. december 14-15.
2025. január 11-12.
2025. február 15-16.
2025. március 08-09. 

A fenti alkalmak
minden esetben:
hétvége, 9:00-18:00 között.

Milyen témákkal foglalkozunk a csoportban?

Az Integrál elmélet segítségével olyan személyiségben gondolkozunk, melyben a nőiség sokszínűen jelenik meg.

A csoportfoglalkozáson azonosítjuk, átéljük és a személyiségünk részévé tesszük a Wilber által kidolgozott integrál megközelítési módot, amely két fázisra osztja a fejlődésünket. Az egyik az úgynevezett felnövés, a másik pedig a felébredés. Az önismereti munka során a két fázis mellett figyelembe vesszük a wilberi négy alapvető nézőpont mindegyikét, így kapva teljes képet önmagunkról. Így a nőiséggel kapcsolatos minden fontos alapvető elemet figyelembe veszünk és megdolgozunk.

Jelenetek egy női pszichodráma csoportból...


Köszönöm Róza Ràchel a segítséged❣️ Köszönöm a felismeréseket, hogy végre megláttam önmagam és az utat amin haladni akarok! Már nem ugyanaz az ember vagyok, aki 3 évvel ezelőtt elkezdte az első csoportodban, végre szeretem magam és nem tartom önző dolognak magamra is időt szakítani. Jobb anyukája vagyok a gyerekeimnek, kimerem mondani a férjemnek mire van szükségem és ha nem értek egyet vele. Az anyasebem fájt a legjobban de már jó úton vagyok, dolgozom rajta. Olyan nagyon hálás vagyok neked és a csoportoknak, amit tanultam, Éreztem! Már nem sötét ködben tapogatózom, mert látom az ösvényt, mert tudok kapcsolódni önmagamhoz és merem vállalni az érzéseimet❣️

Milyen technikákkal dolgozunk?  

Dolgozni fogunk a gondolkodásunk átalakításához szükséges leghatékonyabb módszerrel: a kognitív pszichoterápiás technikával, valamint a tudattágítás terápiás lehetőségeivel. Az ember tudása tudatfüggő. Ha én megváltoztatom a tudatállapotomat és módosult tudatállapotba kerülök, valahol a racionális tudat és az álomtudat között, akkor megváltozik a tudásom és hozzáférhetővé válnak korai emlékek, elfojtott és tünetekben megjelenő problémák. Ezt segíti a tudat tágításának kitűnő technikája: az integrál éberség meditáció.

A szocializációban kialakult sérülésekkel a pszichodráma dolgozik. Az öröklött női transzgenerációs mintázat feldolgozásához a családállítás technikáit alkalmazzuk. Olyan problémák ezek, melyek nem a gyerekkorból eredeztethetőek, hanem az elődök adják át nekünk a tudattalan azonosulás útján.

„A női csoport ötlete, a Ráchellel közösen vezetett pszichodráma csoportok során született meg bennünk. A tapasztalatok szerint az ott felmerült megélések, élmények még mélyebb szintű átdolgozása, azok személyiségbe való integrálása elengedhetetlen. Ezért javaslom, hogy éljetek a lehetőséggel és teljesedjetek ki az annyira fontos nőiségben, az integrál módszer-kombináció segítségével.”

– Dr. Daubner Béla

Dr. Daubner Béla András pszichoterapeuta szakorvos, kiképző ajánlásával.

Pin It

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon