Skip to main content

Egyéni pszichoterápia

Kognitív viselkedésterápia

„Az vagy, amit hiszel.” - fogalmazta meg Epiktétosz, a görög bölcselő már az ókorban. Ebből indul ki a kognitív pszichoterápia is úgy, hogy a páciens időszerű problémáinak megoldását célozza meg. Minden megismerés a tudatban megy végbe, ennek eszközei pedig a gondolatok. Miután mind a tapasztalat, mind a klinikai pszichológiai kutatások azt bizonyítják, hogy a pszichés problémák forrása gyakran torzult, hibás gondolkodás, így a kognitív viselkedés terápia célja az alaposabb önismeret. Vagyis a kognitív terapeuta abban segíti a személyt, hogy az felismerje a gondolkodási hibáit, torzításait, és tárgyilagosabban, reálisabban reagáljon az aktuális helyzetre, ne pedig (akár gyermekkori) beidegződéseinek megfelelően. 

Alkalmazási területek:

A kognitív terápiát ma világszerte alkalmazzák önmagában vagy kiegészítő kezelésként más betegségek esetén is:

 • depresszió, szorongás, pánik rohamok
 • testsúlycsökkentésben,
 • kényszerbetegségben, 
 • poszttraumás stressz kezelésére, 
 • személyiségzavarok különböző fajtáira, 
 • idült fájdalom, hipochondria gyógyításában is. 

A terápiában a kezelést nyújtó szakember és a kliens közösen dolgoznak azon, hogy felismerjék és módosítsák azokat az esetenként nagyon merev, akár gyermekkorban kialakult alap feltevéseket, szabályokat, amelyek az érzelmi problémákhoz vezettek. A gyermekkori nehézségeket, bántalmazásokat és traumákat nem lehet meg nem történtté tenni. Azt lehet tapasztalni, hogy gyakran ezeknek a hatása nyilvánul meg az aktuális szorongásos vagy depressziós állapotokban. Ezért épp ezekre az aktuálisan felelevenedő gondolatokra érdemes fókuszálni, amelyek részt vesznek az érzelmi zavar fenntartásában. Fogalmazhatnánk inkább úgy, hogy éppen ezek a negatív gondolatok tartják fent a szorongást vagy a depressziót. 

A terápia segítségével a páciens saját kognitív terapeutájává válhat, amihez az szükséges, hogy elsajátítsa a legfontosabb módszereket és rendelkezzen azokkal a készségekkel, amelyek révén képes lesz megküzdeni a diszfunkcionális feltevésekkel, szabályokkal és vélekedésekkel, amelyek a pszichés zavarhoz vezettek. 

Pin It

Hogyan jelentkezhet be hozzám?

Első konzultációra a Bejelentkezés rendelésre oldalon foglalhat időpontot. Továbbá  hívhat a 06 30 361 0577 telefonszámon vagy írhat email-t a 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szolgáltatási díjak/keretek

 • Egyéni konzultáció (60 perc)

  25.000 Ft

 • Egyéni pszichoterápia (50 perc)

  22.000 Ft/alkalom

A terápia egy előre egyeztetett fix idősávban zajlik, általában heti gyakorisággal. Az időpont díjmentes lemondására havonta egyszer, az adott hónap első napjáig van mód, melyet e-mailen vagy telefonon keresztül tehet meg.

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon