Skip to main content

Pszichodramatikus meseterápiás csoport

A jelenlegi csoport megtelt!

Kedves érdeklődő Nőtársam!

A vészhelyzet alatt megtartott online mesefoglalkozások során arra lettem figyelmes, mekkora erővel hatnak Clarissa Pinkola: Farkasokkal Futó Asszonyok című meséi a felnőtt nőkre. A történetek által a bennünk növekvő ősi női archetípusok nem csupán a lelki szemeink előtt keltek életre, hanem a sejtjeinkben, a szívünkben saját és felmenőink megéléseként.

Ezért úgy döntöttem, hogy tovább fejlesztem ezt a mesecsoportot. Az ősszel induló csoport elhagyja az online teret. A személyes térben a pszichoterápia két eszközének segítségével (módosult tudatállapot és a pszichodráma) belső utazásra hívom Nőtársaimat.

Az utazás nem csupán felfedezés, mint inkább visszatérés önnön magunkba: kalandozás fájdalmaink, örömeink, összeomlásaink, újjászületéseink színfalai mögé, ahová már egy megváltozott tudatállapotban lépünk be, így eszmélhetünk, gyógyulhatunk, ölelhetjük át sokfajta szerepeinket, a legmagasabb szintű szeretet tükrében.

Ezt a csoportfolyamatot felfoghatjuk egy női beavatásként, az Ősi Természeti Asszony hívásaként, mely bevezeti a résztvevőt a női kollektív tudattalan birodalmába, ahol lelkünk minden rejtett zuga, még az eddig láthatatlan, sötét folyosók is fényesebbé, nyitott termekké tágulhatnak, asszonyi természetünk végtelen lehetőségei által. Ez lehet maga a gyógyulás, amit csak az tud előidézni, aki maga is gyógyulni akar. 

Segíteni fogsz magadnak, ha egy kicsit eltávolodsz a mesék segítségével ebből a nagyon nehéz társadalmi térből, hogy szabadabbá válj, hogy az önismeret útjára lépj és beosonj a történetek mögötti kapukon, a folyón túli folyókba merülni és általa bátran kiállni a mesék próbáit.

A szereplők életre kelnek

Olyan mély tisztánlátással érkezünk erre a világra, hogy gyermekként nincs is szükségünk előzetes ráhangolódásra, hiszen a mesék kapui nyitva állnak előttünk és mi könnyedén belépünk abban a szent pillanatban, ahogy valaki nagy levegőt vesz és belekezd egy történetbe. 

Mi magunk leszünk a mese szereplői, akikkel igazságtalanul bánnak, mi leszünk a számkivetettek, a titkok őrzői, a különleges képességek birtokosai, de azok is, akik reményeink szerint elnyerik méltó büntetésüket, mert ott van bennünk minden tudatszint, minden szín, minden hangjegy, minden tévelygésünk a parttalan oldalon is. Ebben fog segíteni a pszichodráma technikája. (a csoportos technikáról itt olvashatsz bővebben)

Mit fogunk csinálni?

A mesék szárnyain történő utazás egy különleges, módosult tudatállapot elérésével veszi kezdetét, egy olyan mély, belső látás előhívásával, amely a mese szárnyain minden alkalommal egy újabb fejlődési szakaszon vezet végig, kézen fogva ősi erőinkkel, egymással, hogy együtt vetkezzük le régi ruhánkat és öltsük fel az újat a természet ritmusára. 

Kiemelt női témáink

A társas lét fájdalmai, a szerelem, a valahova tartozás kegyelme, az életerő stabilizálása, önmagunk megóvása, a tettes és áldozat dinamikája, az intuíció hangjának követése, hazatalálásunk útja, az alkotás ereje, áldott és örömteli szexualitásunk visszaszerzése, a harag és a megbocsátás útelágazásai, sérüléseink gyógyítása. 

A Nő MÁS Hangjának megtalálása.

Minden alkalommal egy történetet és a hozzátartozó feladatokat éljük végig közösen, egy-egy mesénél akár több alkalmon át is időzve. A közösen teremtett energiamezőben mesefigurákon, szimbólumokon keresztül válunk eggyé belső döntéseinkkel, lemondásainkkal, küzdelmeinkkel, mindenki a maga módján, megérezve a csak neki szóló üzenetek jelentőségét. 

A feltörő gondolatok, érzések, a tovább álmodott történetek a saját mese naplódba kerülnek majd. Meg fogod tapasztalni, hogy ezek a feljegyzések fontossá válnak, nem csak a következő alkalomig, de talán az egész életedre nézve. 

Találd meg a kincset, a Más Hangodat, a saját önvalód hangját, amelyet azonnal fel fogsz ismerni, ahogy megszólít!

A jelenlegi csoport megtelt!

Pin It

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon