Skip to main content

Egyéni pszichoterápia

Egzisztenciális pszichoterápia

Az egzisztenciális hozzáállás egy olyan megközelítés, ami az egyén életében gyökerező félelemre fókuszál. Azaz amikor valaki szembesül az emberi létezés kegyetlen tényeivel: a létezésünk korlátaival és ez nagyfokú szorongást okoz számára. Az emberi létünk adottságain bizonyos végső, megoldandó problémákat értünk, olyan sajátosságokat, amelyek elválaszthatatlan velejárói az emberi létezésnek. (I. Yalom)

Milyen félelmek húzódhatnak meg bennünk? 

Sohasem könnyű meghatározni az egyén legmélyebb belső konfliktusainak pontos természetét. Hiszen az egyén félelmeinek bonyolult készletét alakítja ki. A terápia négy végső aggodalommal foglalkozik, melyek a halál, szabadság, elszigeteltség, jelentés nélküliség. Ezek adják az egzisztencializmus alapvető gondolatait. Az egzisztenciális konfliktus tartalmát az adja, hogy az egyén szembesül ezzel a négy problémával.

Hogyan tárhatjuk fel ezen adottságok természetét? 

Bizonyos értelemben nem nehéz feladat: a módszer nem más, mint elmélyült önelemzés.. A feltételek egyszerűek: magány, csend, nyugalom és elszakadás a világunkat kitöltő napi rutintól. Ha mélyen elgondolkodunk a világban elfoglalt helyünkről, a létezésünkről, korlátainkról és lehetőségeinkről, eljutunk egy olyan területre, ami minden másnak az alapja. Rátalálunk a lét tényeire, arra a mélystruktúrára, amit a továbbiakban végső problémaként említ Irvin D. Yalom. Ezt az önvizsgálatot gyakran bizonyos kényszerítő élmények, határhelyzetek is (válás, gyász, sorsfordító döntés, évfordulók, krónikus betegség diagnózisa, életközepi válság, ismétlődő álmok) beindíthatják.

Pin It

Hogyan jelentkezhet be hozzám?

Első konzultációra a Bejelentkezés rendelésre oldalon foglalhat időpontot. Továbbá  hívhat a 06 30 361 0577 telefonszámon vagy írhat email-t a 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szolgáltatási díjak/keretek

  • Egyéni konzultáció (60 perc)

    25.000 Ft

  • Egyéni pszichoterápia (50 perc)

    22.000 Ft/alkalom

A terápia egy előre egyeztetett fix idősávban zajlik, általában heti gyakorisággal. Az időpont díjmentes lemondására havonta egyszer, az adott hónap első napjáig van mód, melyet e-mailen vagy telefonon keresztül tehet meg.

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon