Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra! Kérjük, olvassa el járvánnyal kapcsolatos tájékoztatónkat!   COVID TÁJÉKOZTATÓ

Egyéni pszichoterápia

Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra! Kérjük, olvassa el járvánnyal kapcsolatos tájékoztatónkat!   COVID tájékoztató

Katathym Imaginatív Pszichoterápia (KIP)

Mi az a hipnózis? 

A hipnózis olyan módosult tudatállapot, amely segíti a gondolatok, érzések, és az észlelések tudatosítását. Előnye, hogy felszínre tudja hozni a lefojtott és tüneteket, betegségeket okozó tudattalanított tartalmakat és át tudja ezeket dolgozni. Ilyenkor megváltozik a tudatosság, és a terápiában az álomtudat és az álomtalan alvó tudat közötti állapotba kerül az egyén. Ennek a hullám tevékenysége a théta és a delta.

Katathym Imaginatív Pszichoterápia (KIP)

A KIP imaginatív pszichoterápiás eljárást az 50–es években Hanscarl Leuner fejlesztette ki és vezette be a tudományosan megalapozott pszichoterápiás módszerek sorába. A képélmény során az imaginációk viszonylag szabadon keletkeznek, saját törvényeiknek engedelmeskednek.

A KIP–ben az imaginációt és az imaginációban folyó pszichoterápiás munkát szisztematikusan és célzottan alkalmazzuk. Az imaginált képekben megjelennek az érzelmek, a konfliktusok, a fontos belső tárgyak és kapcsolati minták, s a velük folytatott munka magával hozza a személyiség változását.

Hipnoterápia folyamata

A terápiát feltáró interjú előzi meg. Maga a terápia módosult tudatállapottal dolgozik, mely a racionális tudat és álom tudat között van, mint módosult tudatállapotok egyik fajtája. A folyamat a következőkből áll:

 • a kísért imagináció,
 • a szimbólummal és szimbólumon történő munka,
 • illetve a mélylélektani elméleti megalapozottság.

A terapeuta indukció segítségével eléri, hogy a páciensnek megváltozzon a tudatállapota: ebben az állapotban a gondolkodás szimbolikus szinten történik. Tehát, amikor ebben a tudatállapotban van a páciens, akkor a terapeuta összekapcsolódik vele, miközben ő megtartja azt a tudatosságot, amiben beszédkommunikációs kapcsolatban tud maradni a pácienssel. Majd, ahogy mélyül a bizalom, a szimbolikus szintről átlépnek az analógiás szintre. Az analógiás szint azt jelenti: hogy nem csak az egyéni tudattalanban zajlik a pszichoterápia és az átalakulás, hanem kinyílik a kollektív tudattalan felé is. 

Alkalmazás területei:

 • depresszió, szorongásos zavarok (pánik zavar, fóbiák, generalizált szorongás, szociális fóbia, PTSD),
 • fájdalomcsillapítás, égési sérülések kezelésében, fogászatban vagy bármilyen fájdalom szindrómában,
 • pszichoszomatikus zavarok: gasztrointesztinális rendszer zavarai, bőrgyógyászati betegségek (például pikkelysömör), a nőgyógyászati pszichoszomatika, evészavarok kezelése,
 • neurológiai kórképekben, például mozgászavarokban, illetve immunbetegségek és allergiás betegségek kezelését is említeni kell. 
Pin It

Hogyan jelentkezhet be hozzám?

Első konzultációra a Bejelentkezés rendelésre oldalon foglalhat időpontot. Továbbá  hívhat a 06 30 361 0577 telefonszámon vagy írhat email-t a 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szolgáltatási díjak/keretek

 • Egyéni konzultáció (60 perc)

  15.000 Ft

 • Egyéni pszichoterápia (50 perc)

  12.000 Ft/alkalom

A terápia egy előre egyeztetett fix idősávban zajlik, általában heti gyakorisággal. Az időpont díjmentes lemondására havonta egyszer, az adott hónap első napjáig van mód, melyet e-mailen vagy telefonon keresztül tehet meg.

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon

Rendelő

MÁS HANGON 
Tanácsadó és Pszichoterápiás Központ
1126 Budapest, Böszörményi út 34/A 
1. lh. Fsz. 1 ajtó

Kapcsolat

 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.