Pszichodramatikus meseterápiás csoport indul 2022 ősszel!

Kedves érdeklődő Nőtársam!

A vészhelyzet alatt megtartott online mesefoglalkozások során arra lettem figyelmes, mekkora erővel hatnak Clarissa Pinkola: Farkasokkal Futó Asszonyok című meséi a felnőtt nőkre. A történetek által a bennünk növekvő ősi női archetípusok nem csupán a lelki szemeink előtt keltek életre, hanem a sejtjeinkben, a szívünkben saját és felmenőink megéléseként.

Ezért úgy döntöttem, hogy tovább fejlesztem ezt a mesecsoportot. Az ősszel induló csoport elhagyja az online teret. A személyes térben a pszichoterápia két eszközének segítségével (módosult tudatállapot és a pszichodráma) belső utazásra hívom Nőtársaimat.

Az utazás nem csupán felfedezés, mint inkább visszatérés önnön magunkba: kalandozás fájdalmaink, örömeink, összeomlásaink, újjászületéseink színfalai mögé, ahová már egy megváltozott tudatállapotban lépünk be, így eszmélhetünk, gyógyulhatunk, ölelhetjük át sokfajta szerepeinket, a legmagasabb szintű szeretet tükrében.

Ezt a csoportfolyamatot felfoghatjuk egy női beavatásként, az Ősi Természeti Asszony hívásaként, mely bevezeti a résztvevőt a női kollektív tudattalan birodalmába, ahol lelkünk minden rejtett zuga, még az eddig láthatatlan, sötét folyosók is fényesebbé, nyitott termekké tágulhatnak, asszonyi természetünk végtelen lehetőségei által. Ez lehet maga a gyógyulás, amit csak az tud előidézni, aki maga is gyógyulni akar. 

Segíteni fogsz magadnak, ha egy kicsit eltávolodsz a mesék segítségével ebből a nagyon nehéz társadalmi térből, hogy szabadabbá válj, hogy az önismeret útjára lépj és beosonj a történetek mögötti kapukon, a folyón túli folyókba merülni és általa bátran kiállni a mesék próbáit.

A szereplők életre kelnek

Olyan mély tisztánlátással érkezünk erre a világra, hogy gyermekként nincs is szükségünk előzetes ráhangolódásra, hiszen a mesék kapui nyitva állnak előttünk és mi könnyedén belépünk abban a szent pillanatban, ahogy valaki nagy levegőt vesz és belekezd egy történetbe. 

Mi magunk leszünk a mese szereplői, akikkel igazságtalanul bánnak, mi leszünk a számkivetettek, a titkok őrzői, a különleges képességek birtokosai, de azok is, akik reményeink szerint elnyerik méltó büntetésüket, mert ott van bennünk minden tudatszint, minden szín, minden hangjegy, minden tévelygésünk a parttalan oldalon is. Ebben fog segíteni a pszichodráma technikája. (a csoportos technikáról itt olvashatsz bővebben)

Mit fogunk csinálni?

A mesék szárnyain történő utazás egy különleges, módosult tudatállapot elérésével veszi kezdetét, egy olyan mély, belső látás előhívásával, amely a mese szárnyain minden alkalommal egy újabb fejlődési szakaszon vezet végig, kézen fogva ősi erőinkkel, egymással, hogy együtt vetkezzük le régi ruhánkat és öltsük fel az újat a természet ritmusára. 

Kiemelt női témáink

A társas lét fájdalmai, a szerelem, a valahova tartozás kegyelme, az életerő stabilizálása, önmagunk megóvása, a tettes és áldozat dinamikája, az intuíció hangjának követése, hazatalálásunk útja, az alkotás ereje, áldott és örömteli szexualitásunk visszaszerzése, a harag és a megbocsátás útelágazásai, sérüléseink gyógyítása. 

A Nő MÁS Hangjának megtalálása.

Minden alkalommal egy történetet és a hozzátartozó feladatokat éljük végig közösen, egy-egy mesénél akár több alkalmon át is időzve. A közösen teremtett energiamezőben mesefigurákon, szimbólumokon keresztül válunk eggyé belső döntéseinkkel, lemondásainkkal, küzdelmeinkkel, mindenki a maga módján, megérezve a csak neki szóló üzenetek jelentőségét. 

A feltörő gondolatok, érzések, a tovább álmodott történetek a saját mese naplódba kerülnek majd. Meg fogod tapasztalni, hogy ezek a feljegyzések fontossá válnak, nem csak a következő alkalomig, de talán az egész életedre nézve. 

Találd meg a kincset, a Más Hangodat, a saját önvalód hangját, amelyet azonnal fel fogsz ismerni, ahogy megszólít!

Részvételi információk

Időtartam alkalmanként: Minden hónapban egyszer fogunk találkozni, 17.00-21.00 óráig. 

A csoport létszáma: A csoport minimum 5 fővel indul. A maximális létszám 15-18 fő.

Részvételi díj: 14.000Ft/fő/alkalom.

Összesen 15 alkalmat terveztem, ez a tematika megegyezik a Farkasokkal futó Asszony című könyv meséinek számával. Ettől való eltérés elképzelhető, attól függően, hogyan haladunk majd. 

FONTOS! Az első két alkalom után fogunk elköteleződni, ami azt jelenti, hogy onnantól lesz zárt a csoportunk. Ez biztosítja az önismereti munka intimitását, biztonságát és hatékonyságát.

Időpontok

 • 2022. október 21.,
 • 2022. november 18.
 • 2022. december 16. 
 • 2023. január 20.
 • 2023. február 17.
 • 2023. március 03.
 • 2023. április 21.
 • 2023. május 19.
 • 2023. június 23.
 • 2023. július 07.
 • 2023. szeptember 15.
 • 2023. október 13.
 • 2023. november 17.
 • 2023. december 08.

A dátumok módosításának jogát fenntartom.

Jelentkezés a csoportba

Kérlek, írd be a neved!
Kérlek, add meg az e-mail címedet!
Kérlek, add meg a telefonszámodat!
Kérlek írd meg, hogy miért jelentkezel a pszichodramatikus meseterápiás csoportba.
Kérjük fogadd el az adatkezelési nyilatkozatunkat.
Invalid Input
Pin It

Rendelő

MÁS HANGON 
Tanácsadó és Pszichoterápiás Központ
1126 Budapest, Böszörményi út 34/A 
1. lh. Fsz. 1 ajtó

Kapcsolat

 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.