Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra! Kérjük, olvassa el járvánnyal kapcsolatos tájékoztatónkat!   COVID TÁJÉKOZTATÓ

Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra! Kérjük, olvassa el járvánnyal kapcsolatos tájékoztatónkat!   COVID tájékoztató

Új csoport indul 2021 szeptemberben!

Az Integrál Női Közösség keretein belül idén ősszel elindítjuk következő önismereti csoportunkat! A csoportfoglalkozások összesen 250 órát ölelnek fel, így lehetőségünk nyílik igazán mélyen megismerni önmagunkat.

Te is rakd le saját puzzle darabodat, hogy még teljesebbé váljon a kép!

Inspirációként álljon itt néhány ajánlás az első csoport résztvevőitől

 • “Én úgy tanultam, hogy a “ könnyes” imádságok valóra válnak. Amit érzelemmel töltünk meg, azok a fájó események sírás, düh MEGBOCSÁTÁS formájában feloldódnak, átdolgozódnak itt a csoportban Rachel segítségével. Azt hittem, nekem már nincs több könnyem ... mégis olyan mély “bugyrokból” került feloldásra egy-egy mély fájdalom, hogy utána szinte a föld felett lebegve jártam. Szó szerint fel mertem nézni, kiegyenesedve nőiesen …, saját magamat is tudtam tisztelni a megdolgozott fájó emlékek átdolgozásával,“ elengedésével. Mindenkinek tudom ajánlani, hogy merjen szembenézni, feldolgozni múltja fájdalmait, sérelmeit, mert ezáltal “ szabadul” fel a lelke az eddigi “ fájdalmas fogságból”. Mónika (61 é)

 • “Szeretnék újra csatlakozni az októberi új csoporthoz. Most érzem azt, hogy már merek szembenézni a problémáimmal. Ha pedig valami annyira megindul bennem, a csoportban, akkor majd remélem néhány alkalommal egyéni terápiában megoldható lesz, hogy tovább dolgozzunk. Bízom benne, hogy nem fog kelleni. Én úgy érzem a csoport hatékonyabb a fejlődésemben. Köszönöm (Emese 31 é)

 • “Az én sztorim: még friss az érzés. Hogyan érkeztem? Kétségbeesve, elveszve, darabokra hullva. Miért jöttem? Hogy megtudjam ki vagyok és hogy legyen erőm újra talpra állni, összerakni magam mint nő, mint ember. Mit kaptam? … Érzem, hogy újra van hitem Önmagomban, hogy képes vagyok felnőni az életemhez. … Hálát, hogy hallgattam a megérzésemre és Ráchelt választottam... külön öröm számomra, hogy emberként, nőként, anyaként is láttatja magát, így a szaktudása, támogató jelenléte még hitelesebb nekem. Köszönöm Zsuzsa (41 é)

 • “Szeretném itt is megosztani veltek azt, hogy Őszintén, szívből ajánlom... életem kirakós játékában, Roza Zs Rachel és a "csoport" - hugaim, nővéreim, anyáim, nagymamáim - is sokat segítettek, hogy a kósza darabok helyre kerüljenek.... volt, hogy csak "leporoltam" a régi elfeledett darabokat, melyek az új fényben már teljesen mást mutattak meg nekem... A kinti utazásaim is izgalmasak, de a belső utazásom még kalandosabb. A kíváncsiságom, kitartásom legyőzte a félelmemet.... ez az érzés megfizethetetlen. Hála és köszönet minden nőtársamnak és Roza Zs Rachel -nek" (Tünde 43)

  “Én úgy tanultam, hogy a “ könnyes” imádságok valóra válnak. Amit érzelemmel töltünk meg, azok a fájó események sírás, düh MEGBOCSÁTÁS formájában feloldódnak, átdolgozódnak itt a csoportban Rachel segítségével. Azt hittem, nekem már nincs több könnyem ... mégis olyan mély “bugyrokból” került feloldásra egy-egy mély fájdalom, hogy utána szinte a föld felett lebegve jártam. Szó szerint fel mertem nézni, kiegyenesedve nőiesen …, saját magamat is tudtam tisztelni a megdolgozott fájó emlékek átdolgozásával,“ elengedésével. Mindenkinek tudom ajánlani, hogy merjen szembenézni, feldolgozni múltja fájdalmait, sérelmeit, mert ezáltal “ szabadul” fel a lelke az eddigi “ fájdalmas fogságból”. Mónika (61 é)

  “Szeretnék újra csatlakozni az októberi új csoporthoz. Most érzem azt, hogy már merek szembenézni a problémáimmal. Ha pedig valami annyira megindul bennem, a csoportban, akkor majd remélem néhány alkalommal egyéni terápiában megoldható lesz, hogy tovább dolgozzunk. Bízom benne, hogy nem fog kelleni. Én úgy érzem a csoport hatékonyabb a fejlődésemben. Köszönöm (Emese 31 é)

  “Az én sztorim: még friss az érzés. Hogyan érkeztem? Kétségbeesve, elveszve, darabokra hullva. Miért jöttem? Hogy megtudjam ki vagyok és hogy legyen erőm újra talpra állni, összerakni magam mint nő, mint ember. Mit kaptam? … Érzem, hogy újra van hitem Önmagomban, hogy képes vagyok felnőni az életemhez. … Hálát, hogy hallgattam a megérzésemre és Ráchelt választottam... külön öröm számomra, hogy emberként, nőként, anyaként is láttatja magát, így a szaktudása, támogató jelenléte még hitelesebb nekem. Köszönöm Zsuzsa (41 é)

  Az önismereti csoportról

  Az Integrál Nőiség elmélet során olyan személyiségben gondolkozunk, melyben a nőiség sokszínűen jelenik meg. A csoportfoglalkozáson azonosítjuk, átéljük és a személyiségünk részévé tesszük a Wilber által kidolgozott integrál megközelítési módot, amely két fázisra osztja a fejlődésünket. Az egyik az úgynevezett felnövés, a másik pedig a felébredés. A csoportterápia során a két fázis mellett figyelembe vesszük a wilberi négy alapvető nézőpont mindegyikét, így kapva egész képet önmagunkról. Az általunk vezetett munka során a nőiséggel kapcsolatos minden fontos alapvető elemet figyelembe veszünk és megdolgozunk. Egyik ilyen fontos téma az Anyaseb, a női lét egyik gyökér-fájdalma, az a generációról generációra továbbadott tévhit, hogy mi nők kevesebbet érünk, alacsonyabb rendűek vagyunk. Az anyánkkal való kapcsolatunkban gyökerezik, hiszen tőle függ, kivé válunk. Tőle származik a magunkról és a világról alkotott képünk is.

  Milyen nézőpontokkal és témákkal foglalkozunk a csoportban?

  belső-egyéni (intencionális)

  "ÉN" terület

  A tudatosságunk a saját nőiségünkről. Foglalkozunk a Nő egyéni belső érzéseivel, gondolataival, hitével, élményeivel, értékrendjével, a saját neméről alkotott tudatosságával.

  Ahogy érzem magam Nőként

  Külső-egyéni (viselkedési)

  "AZ" terület

  A nőiség kívülről megfigyelhető, mérhető, mennyiségekkel leírható jellemzői.

  Az Ő teste, nőies viselkedése, szervezete

  Belső-közös (kulturális)

  "MI" terület

  Mit lát rajtad a másik és azt Te hogyan veszed észre? Mit tükröz vissza neked? Foglalkozunk a párkapcsolat aspektusaival is: hogyan élem meg őt, hogyan élem meg magam a kapcsolatban, mint nő és mint ember?

  A közeg, ahol a problémám megjelenik

  Külső-kollektív (társadalmi)

  "AZOK" terület

  A nőiesség külső megfigyelhető, mérhető viselkedései, szociális, gazdasági rendszerek, társadalmakban elfoglalt helye és csoport szintű működése. Transzgenerációs női mintáink.

  Azok a Nők...

  Milyen technikákkal dolgozunk?

  Azaz mik az önfejlesztés lehetőségei? Dolgozni fogunk a gondolkodásunk átalakításához szükséges leghatékonyabb módszerrel: a kognitív pszichoterápiás technikával, valamint a tudattágítás terápiás lehetőségeivel. Az ember tudása tudat függő. Ha én megváltoztatom a tudatállapotomat és módosult tudatállapotba kerülök, valahol a racionális tudat és az álomtudat között, akkor megváltozik a tudásom és hozzáférhetővé válnak korai emlékek, elfojtott és tünetekben megjelenő problémák. Ezt segíti a tudat tágításának kitűnő technikája: az integrál éberség meditáció.

  A szocializációban kialakult sérülésekkel a pszichodráma - mely a Magyar Pszichodráma Egyesületben meghatározott keretek betartásával zajlik - dolgozik.

  Az öröklött női transzgenerációs mintázat feldolgozásához a családállítás technikáit alkalmazzuk. Olyan problémák ezek, melyek nem a gyerekkorból eredeztethetőek, hanem az elődök adják át nekünk a tudattalan azonosulás útján. A Női létforma végtelen lehetőséget kínál, azonban megtapasztalni magunkban mindezeket a lehetőségeket akkor tudjuk, ha képessé válunk befogadni azt, amit múltunk szeretne mesélni. Így ébredhetünk az örömünk, gyászaink, félelmeink, ébredésünk mögött megbúvó intuíciónkra, mely a legmagasabb szellemi minőségünk tükröződése.

  „A nőiség csoport ötlete, a közösen vezetett pszichodráma csoportok során született meg bennünk. A tapasztalatok szerint az ott felmerült megélések, élmények még mélyebb szintű átdolgozása, azok személyiségbe való integrálása elengedhetetlen. Ezért javaslom, hogy éljetek a lehetőséggel és teljesedjetek ki az annyira fontos nőiségben, az integrál módszer-kombináció segítségével”.

  Dr. Daubner Béla András pszichoterapeuta szakorvos, kiképző ajánlásával.

  Részvételi információk

  Az önismereti csoportot vezeti:

  Róza Ráchel, felnőtt klinikai szakpszichológus és Jakab Kriszta pszichodráma asszisztens, pszichológus jelölt

  2020. szeptemberben indult csoport

  A járványügyi helyzet miatt több alkalmat nem tudtunk megtartani, ezeket most pótoljuk. Ebbe a csoportba már NEM fogadunk új jelentkezőket, az alábbi űrlapon a szeptemberben induló új csoportba jelentkezhetsz.

  Az önismereti csoportalkalmak új dátumai:

  • 2021. június 12-13
  • 2021. szeptember 18-19.
  • 2021. október 16-17.
  • 2021. november 20-21.
  • 2021. december 18-19.
  • 2022. január 08-09.
  • 2022. február 05-06.
  • 2022. március 05-06.
  • 2022. április 02-03.
  • 2022. május 07-08.
  • 2022. június 04-05. 

  2021. szeptemberben induló új csoport

  Első bemutatkozó találkozó: 2021. június 11. 17.00-20.30

  A találkozó, ha komolyan gondolod a részvételed, kötelező jellegű. Amennyiben tetszik, amit ott tapasztalsz, és szívesen elkötelezed magad erre a közös fejlődésre, akkor itt foglalóval kell biztosítanod részvételedet, melynek összege 20.000Ft, és az utolsó alkalommal írjuk jóvá.

  • 2021. szeptember 4-5.
  • 2021. október 2-3.
  • 2021. november 6-7.
  • 2021. december 4-5.
  • 2022. január 22-23.
  • 2022. február 19-20.
  • 2022. március 19-20.
  • 2022. április 16-17.
  • 2022. május 28-29.
  • 2022. június 18-19.
  • 2022 őszi időpontok később

  A fenti alkalmak minden esetben: szombat-vasárnap, 9:00-18:00 között.

  A csoportokat a mindenkori járványügyi rendelkezések figyelembe vételével tartjuk meg. A COVID-tájékoztató ITT olvasható.

  Kérlek vedd figyelembe, hogy a teljes program összesen 10%-áról hiányozhatsz, azaz egy hétvégi alkalomról. Tudnod kell, hogy ebben az esetben is ki kell fizetni az adott alkalom díját.

  Az önismereti csoportfoglalkozások részvételi díja:

  17.000Ft/nap, azaz 34.000 Ft/hétvégi alkalom.

  Fizetni tudsz a helyszínen készpénzben, minden hétvégi alkalom megkezdésekor, vagy előre utalással.

  Az önismereti csoportfoglalkozások helyszíne:

  Budai Tanácsadó
  1122. Budapest, Krisztina krt. 7. II. emelet

  Amennyiben még kérdeznél, ezeken az elérhetőségeken megteheted:

  • E-mail

   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  Jelentkezés önismereti csoportba

  Ezen az űrlapon jelentkezhetsz a 2021. szeptemberében induló önismereti csoportba (első bemutatkozó találkozó: 2021. június 11. 17.00-20.30, itt foglalóval kell biztosítanod részvételedet, melynek összege 20.000Ft, és az utolsó alkalommal írjuk jóvá)

  Kérem, adja meg nevét
  Kérem, adja meg e-mail címét
  Kérlek add meg telefonszámodat
  Kérlek írd meg, hogy miért jelentkezel önismereti csoportba.
  Kérjük fogadd el az adatkezelési nyilatkozatunkat.
  Invalid Input
  Pin It
  Rendelő: Budai Tanácsadó

  1122 Budapest, Krisztina krt. 7.

  Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


  © Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.