Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra! Kérjük, olvassa el járvánnyal kapcsolatos tájékoztatónkat!   COVID TÁJÉKOZTATÓ

Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra! Kérjük, olvassa el járvánnyal kapcsolatos tájékoztatónkat!   COVID tájékoztató

Blog

Egy pszichológus naplója

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a pszichológus valamiféle “hibátlan lény”, akinek az élete felhőtlen, gondok és bajok nélküli. Korlátlan bölcsességet, sokszor mágikus hatalmat, vagy valamilyen spirituális tanító szerepet tulajdonítanak neki. Azonban ezek csak projekciók. A saját történeteimen keresztül szeretném bemutatni azokat a dilemmákat, elakadások, nehézségeket és felismeréseket, megoldásokat, felszabadító gondolatokat, amik segítettek engem a saját önismereti utam során. A történetek szubjektív képet fognak mutatni, amikkel biztos lesz olyan, aki azonosulni fog, másból pedig ellenérzést fog kiváltani. Ez így természetes. Ha szabad ilyet kérnem, arra kérem a kedves Olvasókat, hogy nyitott szívvel olvassák el a napló bejegyzéseket.


| Egy pszichológus naplója

Tanító és tanítvány…

Ma reggel az a ritka dolog ért, hogy teljesen egyedül voltam itthon néhány órát és még több gondolkodni önmagamról (is). Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a pszichológus valamiféle “hibátlan lény”, akinek az élete felhőtlen, gondok és bajok nélküli. Korlátlan bölcsességet, sokszor mágikus hatalmat, vagy valamilyen spirituális tanító szerepet tulajdonítanak neki. Azonban ezek csak projekciók. Kemény önismereti munka előzi meg (kellene, hogy így legyen) a szakemberré válás folyamatát. Hiszen mi valamennyien a személyiségünkön keresztül segítjük a hozzánk fordulókat. Soha nem a mentális zavar jellege, a diagnózis határozza meg a terápia sikerét. A pszichoterapeuta érettsége áll az első helyen. 

| Egy pszichológus naplója

Élni! Ez az út az enyém.

Az élet hagyott rajtam is hegeket. Mély, állandóan visszatérő, vérző lüktető sebek ezek, melyek szerencsére mára már csak hegek formájában emlékeztetnek a nehezebb időszakokra. Én is, mint Ön voltam már lent és fent is. És persze ott a középpontomban is. Ismerem a mérgező gondolatokat és fájdalmas felismerések erejét, éreztem már a magány hidegségét és az önutálat idegenségét. Nőként, emberként én is átéltem már kudarcot és fájdalmat, ugyanakkor szépséget és boldogságot is.

Rendelő: Budai Tanácsadó

1122 Budapest, Krisztina krt. 7.

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.